-Verkiezingen in onze school-

(van 01.10 t.e.m. 12.10)


De reeds maanden aanslepende regeringsformatie in ons land houdt ook de leerlingen en leerkrachten van de Sint-Lutgardisbasisschool te Zandbergen bezig. Tijdens de lessen werd er hierover immers meermaals van gedachten gewisseld. Het is vanuit deze bezorgdheid dat men in onze school besloot om de hele situatie na te spelen om op die manier meer inzicht te krijgen in de problematiek.
In het kader van de verkiezingen van de leerlingenraad kregen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar de opdracht om partijen te vormen, een heus verkiezingsprogramma op te stellen en affiches te maken. Gedurende twee weken kregen de verschillende partijen uitvoerig de kans om campagne te voeren in de school. De verkiezingskoorts bij de leerlingen steeg dag na dag. Op vrijdag 12 oktober was het dan de grote dag. Alle leerlingen van de school werden officieel uitgenodigd via een oproepingsbrief om op die dag te komen stemmen in het stembureau.
Het voorbije weekend was het dan bang afwachten terwijl de stemmen geteld werden. Tijdens één van de komende dagen zal de leerling met het meeste stemmen uit de grootste partij uitgenodigd worden door de Koning en aangewezen worden als formateur. Hij zal de opdracht krijgen om te onderhandelen met de andere partijen om een meerderheid te vormen.
Hopelijk duren de formatiegesprekken in de Sint-Lutgardisschool minder lang dan in de Wetstraat en kan de leerlingenraad nog deze maand van start gaan.

Klik hieronder om de foto's te bekijken van de verschillende activiteiten!

-Affiches maken-

-Campagne voeren-

-Verkiezingsdag-

-De winnende partij bedankt haar kiezers-